Tringa ry:n ”Lintumatkailu Hangon Tulliniemellä” -hanke

Hankoniemi on ollut tunnettu linturetkikohde jo vuosikymmenien ajan, ja etenkin sen eteläisin kärki on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen paikka havainnoida lintuja. Hangossa ei kuitenkaan ole ollut tarjolla lintuihin liittyviä opaspalveluita. Tringa ry:n Lintumatkailu Hangon Tulliniemellä -kehityshankkeen myötä tähän tilanteeseen lähdettiin hakemaan muutosta.

Hankkeen aikana Hangon Tulliniemen kärjessä Uddskatanilla toimivalle Hangon lintuasemalle kehitettiin linturetkiopastuksiin pohjautuva toimintamalli, joka tarjoaa elämyksiä ja tietoa alueen linnuista ja luonnosta kaikenikäisille yleisöille, kasvattaa osaltaan Hangon luontomatkailutarjontaa ja jonka kaikki tuotto menee lintuaseman toimintaan ja ylläpitoon. Hankkeen ja sen lintuopastusten erityisinä kohderyhminä ovat:

• Linnuista ja luonnosta kiinnostuneet retkeilijät ja matkailijat
• Koululuokat ja opiskelijaryhmät (toteutetaan ensisijaisesti ilmaiseksi)
• Yritykset (esim. tyhy-päivä)
• Lintu- ja luontokuvaajat

Lue lisää opastuksista tai varaa paikka opastetulle kierrokselle Hangon lintuaseman verkkokaupasta.

Mikäli olet kiinnostunut opastetusta vierailusta Hangon lintuasemalla, otathan yhteyttä: opastukset@halias.fi.

Hanke toteutettiin 1.6.2019 – 31.12.2020 ja se rahoitettiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Rahoitus myönnettiin Leader-ryhmä Pomovästin kautta. Lue hankkeen loppuraportti tästä: Lintumatkailu Hangon Tulliniemellä – loppuraportti