Haliaksen ystävät

Haliaksen ystävät

Haliaksen ystävät on tammikuussa 2019 perustettu verkosto, joka tukee aseman toimintaa eli pitkäjänteistä seurantatyötä, tiedottamista ja ympäristökasvatusta taloudellisesti.

Halias tarvitsee ystäviä

Hangon lintuasemalla, Haliaksella, on kerätty jo 40 vuoden ajan systemaattisesti ainutlaatuista aineistoa, jota on hyödynnetty esimerkiksi lintujen kansallisessa uhanalaisuusarvioinnissa sekä Euroopan unionin lintudirektiivin raportoinnissa. Sen avulla on myös osoitettu ilmastonmuutoksen vaikutuksia lintukantoihin.

​Haliaksen toiminta pohjautuu pitkälle vapaaehtoisten työpanokseen. Toiminnan tukemiseksi ja etenkin päähavainnoijan palkkaamiseksi kevät- ja syysmuuttokaudelle tarvitsemme myös taloudellista tukea.

Haliaksen ystävät kokoavat yhteen ihmisiä, jotka haluavat nähdä maailman huippuihin lukeutuvan lintuaseman toiminnan jatkuvan. Pienistä puroista syntyy suuri virta. Vain 27 euron tukimaksulla vuodessa voit vaikuttaa sekä pitkäjänteisen havainnoinnin jatkumiseen että mahdollisuuteemme kertoa linnuista, tutkimustuloksista ja aseman toiminnasta kaikille kiinnostuneille.

Halias kiittää tukirinkiin liittyneitä ystäväeduilla:

 • Sähköinen uutiskirje huhti-, heinä- ja joulukuussa sisältäen aseman kuulumiset, mielenkiintoisimmat havainnot ja rengaslöydöt
 • Haliaksen ystävien päiväretki asemalle elokuussa
 • Haliaksen ystävät -logopinssi kannettavaksi ylpeydellä retkilakissa tai -takissa

Haliaksen ystävien tunnuksessa on seurallinen pyrstötiainen. Logon on suunnitellut Netta Lempiäinen.

Haliaksen ystäväksi pääseminen on helppoa:

 1. Täytä oheinen ystävä-lomake. Lähetämme sinulle noin kahden viikon kuluessa sähköpostia, jossa ovat tarkemmat maksutiedot.
 2. Maksa tukimaksu 27 euroa. Halutessasi voit myös maksaa suurempaa tukimaksua.


  0-2525-6060+


  NainenMiesMuu


  captcha

  Lomakkeella kerättyjä tietoja käytetään Haliaksen ystävien jäsenmateriaalin postitukseen ja retkien suunnitteluun sekä Hangon lintuaseman toiminnasta tiedottamiseen. Yhteystiedot tallennetaan Tringan toimesta, eikä niitä luovuteta eteenpäin.

  Keräyksen järjestäjä: Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys – Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa ry

  Rahankeräysluvan numero: RA/2020/919

  Kerättävien varojen käyttötarkoitus: Keräysvarat käytetään Hangon lintuaseman toimintaan. Hangon lintuaseman tehtävä on tieteellisen ympäristötiedon kerääminen ja jakaminen. Lintuasemalla kerätään seurantatietoa havainnoimalla ja rengastamalla lintuja. Kerättyä aineistoa julkaistaan ja tietoa jaetaan yleisölle myös opastuksilla sekä verkossa. Lintuasemalla koulutetaan lintuharrastajia ja perehdytetään yleisöä lintuharrastukseen sekä suojelutyöhön. Keräysvaroilla katetaan edellä kuvatun toiminnan kuluja, lintuaseman rakennusten ja muun infrastruktuurin kehittämisestä ja ylläpidosta aiheutuvia kuluja sekä muita lintuasematoiminnan kuluja.

  Tiedustelut: ystavat(ät)halias.fi
  Lisätietoja keräysluvasta: Tringan rahankeräyslupa

  Tietosuojaseloste