Hangon lintuaseman opastukset

Järjestämme opastuksia sekä tutustumiskäyntejä Hangon lintuasemalle, jossa on seurattu ja tutkittu lintujen muuttoa jo yli 40 vuoden ajan. Paikat yleisölle avoimille opastuksille varataan verkkokaupastamme.

Opastuskierrokset lähtevät Tulliniemen luontopolun eteläkärjen näköalakalliolta, jonne kävelymatkaa luontopolun alusta on noin 3,5 km. Opastusten lähtöpaikalle kävelyyn kannattaa varata aikaa noin 45-60 minuuttia. Tulliniemen luontopolku on paikoin hankalakulkuinen eikä sovellu liikuntaesteisille.

Kesällä ja syksyllä 2020 järjestimme 14 opastettua tutustumiskierrosta lintuasemalle ja viisi muutonseurantatapahtumaa lintuharrastajille sekä erikseen tilattavia yksityisopastuksia. Opastukset jatkuvat vuonna 2021!

Retkiporukat, pienryhmät:
Teemme tilauksesta opastuksia pienryhmille (max. 10hlö), hintaan 145€/2h; 180€/3h. Kysy lisää: opastukset@halias.fi

Muut ryhmät (esim. tyhy-päivän retki):
Kysy opastusta ryhmällesi, esim. tyhy-päivän retkelle (3h opastuspaketti max. 20 hengen ryhmälle alkaen 400€). Opastukset sovittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi. Kysy lisää: opastukset@halias.fi

Koululuokat ja opiskelijaryhmät:
Tarjolla opastettuja tutustumiskierroksia koululuokille ja opiskelijaryhmille keväällä ja syksyllä. Noin tunnin opastetulla kierroksella esitellään mikä lintuasema on, mitä lintuasemalla tehdään ja miksi Hankoniemen eteläkärki on aivan erityinen paikka lintujen muuton kannalta. Kierroksen aikana selviää myös, miksi lintuja rengastetaan, mihin lintuasemalla kerättyä havaintoaineistoa käytetään ja kuinka monta lintua niemenkärjen ohi muuttaa vuosittain. Retki Hangon lintuasemalle tarjoaa luontoelämyksiä meren äärellä, ulkonaoloa sekä tietoa linnuista ja Hankoniemen eteläkärjen erityislaatuisesta luonnosta! Tiedustele toukokuun sekä elo- ja syyskuun opastettuja tutustumiskäyntejä: opastukset@halias.fi

Retkiopastuksia Hangon lintuasemalla syksyllä 2019. Kuvat: Juho Tirkkonen

Osallistumalla maksulliselle opastukselle tuet Hangon lintuaseman linnuston- ja luonnonsuojelutyötä. Opastusten tuotot käytetään lintuaseman toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen ja asemarakennusten ylläpitoon. Kiitos kun tuet toimintaamme!