Haliaksen opastukset

Järjestämme opastuksia ja tutustumiskäyntejä paikalla, jossa on seurattu ja tutkittu lintujen muuttoa jo yli 40 vuoden ajan. Yleisöopastukset lähtevät Tulliniemen luontopolun eteläkärjen näköalakalliolta, johon kävelyä luontopolun alusta on noin 3,7 km. Opastusten lähtöpaikalle kävelyyn kannattaa varata aikaa noin 45-60 minuuttia.

Aamupäivä Hangon lintuasemalla – opastetut retket lintuharrastajille:
Lähde Hangon lintuasemalle seuraamaan lintujen syysmuuttoa ! Aamupäivä vietetään lintuaseman oppaan seurassa yhdellä maamme tunnetuimmista syysmuuton seurantapaikoista muuttoa havainnoiden ja muuttavien lintujen määritykseen keskittyen. Opastus kestää noin 3 tuntia ja mukaan mahtuu 12 lintuharrastajaa. Hinnat: Aikuinen 20€, lapsi (7-18-v) 10€. Opastuskielenä on suomi. Paikat näille opastuksille varataan verkkokaupastamme.

Aamupäivä Hangon lintuasemalla – opastukset lintuharrastajille:
Su 11.10. – Vaelluslintuaamu (klo 9.00-12.00);
La 17.10. – Tiaisaamupäivä (klo 9.00-12.00);

Syksyn opastuksille mahtuu mukaan enintään 12 hlö / kierros. Opastus tapahtuu ulkona ja noudatamme turvavälejä. Seuraamme ja noudatamme viranomaisten antamia koronaa koskevia ohjeita ja määräyksiä. Lähtöpaikka kartalla: Uddskatanin näköalapaikka

Yleisöopastukset:
Opastetulla kierroksella tutustutaan Hangon lintuaseman toimintaan ja muutoin yleisöltä suljettuun lintuaseman tutkimusalueeseen. Opastettu kierros kestää noin 1,5 tuntia. Hinnat: Aikuinen 10€, lapsi (7-18-v) 5€. Opastuskielenä on suomi, ellei toisin ilmoiteta.

Kesällä ja alkusyksystä 2020 järjestimme 12 opastettua tutustumiskierrosta lintuasemalle. Avoimet opastuskierrokset jatkuvat keväällä 2021!

Ryhmät:
Kysy opastusta ryhmällesi, esim. tyhy-päivän retkelle (3h opastuspaketti max. 20 hengen ryhmälle alkaen 400€). Opastukset sovittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi. Kysy lisää: opastukset@halias.fi

Koululuokat ja opiskelijaryhmät:
Tarjolla opastettuja tutustumiskierroksia koululuokille ja opiskelijaryhmille keväällä ja syksyllä. Noin tunnin opastetulla kierroksella esitellään mikä lintuasema on, mitä lintuasemalla tehdään ja miksi Hankoniemen eteläkärki on aivan erityinen paikka lintujen muuton kannalta. Kierroksen aikana selviää myös, miksi lintuja rengastetaan, mihin lintuasemalla kerättyä havaintoaineistoa käytetään ja kuinka monta lintua niemenkärjen ohi muuttaa vuosittain. Retki Hangon lintuasemalle tarjoaa luontoelämyksiä meren äärellä, ulkonaoloa sekä tietoa linnuista ja Hankoniemen eteläkärjen erityislaatuisesta luonnosta! Tiedustele toukokuun sekä elo- ja syyskuun opastettuja tutustumiskäyntejä: opastukset@halias.fi

Retkiopastuksia Hangon lintuasemalla syksyllä 2019. Kuvat: Juho Tirkkonen

Osallistumalla maksulliselle opastukselle tuet Hangon lintuaseman linnuston- ja luonnonsuojelutyötä. Opastusten tuotot käytetään lintuaseman toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen ja asemarakennusten ylläpitoon. Kiitos kun tuet toimintaamme!