Haliaksen opastukset

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Hangon lintuasemalle! Järjestämme opastuksia ja tutustumiskäyntejä paikalle, jossa on seurattu ja tutkittu lintujen muuttoa jo yli 40 vuoden ajan.

Yleisöopastukset:
Varaa paikka opastetulle kierrokselle kätevästi verkkokaupastamme. Yleisöopastukset lähtevät Tulliniemen luontopolun päästä, johon kävelyä luontopolun lähtöpaikalta on noin 3,5km. Opastettu kierros yleisöltä muutoin suljetulla lintuaseman alueella kestää noin tunnin. Hinnat: Aikuinen 10€, lapsi (7-18-v) 5€. Opastuskielenä on suomi, ellei toisin ilmoiteta.

Ryhmät:
Kysy opastusta ryhmällesi, esim. tyhy-päivän retkelle (3h opastuspaketti max. 25 hengen ryhmälle alkaen 500€). Opastukset ovat mahdollisia myös ruotsiksi ja englanniksi. Suuremmille ryhmille ja tunnin kierrosta pidempiä lintuopastuksia järjestämme tilauksesta. Kysy lisää: opastukset@halias.fi

Koululuokat ja opiskelijaryhmät:
Tarjolla opastettuja tutustumiskierroksia koululuokille ja opiskelijaryhmille keväällä ja syksyllä. Noin tunnin opastetulla kierroksella esitellään mikä lintuasema on, mitä lintuasemalla tehdään ja miksi Hankoniemen eteläkärki on aivan erityinen paikka lintujen muuton kannalta. Kierroksen aikana selviää myös, miksi lintuja rengastetaan, mihin lintuasemalla kerättyä havaintoaineistoa käytetään ja kuinka monta lintua niemenkärjen ohi muuttaa vuosittain. Retki Hangon lintuasemalle tarjoaa liikuntaa, luontoelämyksiä sekä tietoa linnuista ja Hankoniemen eteläkärjen erityislaatuisesta luonnosta! Tiedustele toukokuun sekä elo- ja syyskuun opastettuja tutustumiskäyntejä: opastukset@halias.fi

Retkiopastuksia Hangon lintuasemalla syksyllä 2019. Kuvat: Juho Tirkkonen

Vierailemalla maksullisella opastuksella tuet Hangon lintuaseman tärkeää työtä linnuston ja luonnon hyväksi. Opastusten tuotot käytetään lintuaseman toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen ja asemarakennusten ylläpitoon. Kiitos kun tuet toimintaamme!